OM GALLERIET

Jag som driver galleriet heter Morgan Ekerås och är själv verksam konstnär i Göteborg.

Min tanke med Galleri Ekerås är att ge alla en chans att få ställa ut sina verk i en fantastisk miljö. Färjenäs har blivit ett kvarter med mängder av flanörer, här finns färjenäs café, den nya färjenäsparken , strandpromenaden och mycket mer. Tack vare detta är galleriet mycket välbesökt vid utställningar.


HISTORIA

I Färjenäs låg det första Göteborg som grundades 1603 men brändes ner av danskarna redan 1611. Här har funnits många industrier och båtvarv och varit en livlig stadsdel under lång tid. Sedan öppnandet av älvsborgsbron 1967 blev kvarteret tyst och öde med bara det lilla caféet kvar. Färjenäs café är förövrigt stans näst äldsta kafé , det öppnande 1906. På senare år har det skett en stor förändring in samband med att man byggt ut och färdigt Eriksberg och att parken har blivit en av det finaste i Göteborg. Nu sprudlar kvarteret av liv igen.

Där galleriet nu ligger fanns det förr en gammal konsumbutik och därför kallas huset i folkmun för " konsumhuset". Jag har hyrt lokalen sedan 2010 och haft den som ateljé och kurslokal. Sedan 2021 har verksamheten Galleri Ekerås etablerat sig i Konsumhuset .